søndag den 12. februar 2012

Lørdags gæster

Selvom vi havde rigtig gode venner på besøg, kan man godt lave god ikke-så-meget-fedende-mad.

Til forret fik laks med hollandaise sauce, kogt fennikel og kuverflutes. Som hovedret, cuvette med bådkartofler, kogte gulerødder og paprikasauce med bønner.

Jeg kogte en hel lille laks, men lidt hvidvin, citronsaft og hele peberkorn. Den blev stående en times tid i lagen, hvorefter jeg tog skindet af den og kødet.


Hollandaisensauce. KOm 6 æggeblommer i blenderen sammen med 1-1½ dl citronsaft, hvid peber og salt. Blend det godt. Smelt 250 gr smør, så det skummer let. Hæld det varme smør i en tynd stråle i blenderen når den kører.
Skulle saucen ikke være så tyk og luftig som du ønsker, kan du varme den i en mikro ovn lidt ad gangen, indtil den har den tykkelse og luftighed du ønsker. Den skal varmes med forsigtighed.



Saucen lavede jeg på denne måde. Pil og hak løget, svits bacon og løg i smørret i en gryde i 5 min. Drys mel og paprika over og rør godt. Pisk bouillon i og lad saucen koge igennem. Tilsæt syrnet fløde, og varm forsigtigt op. Saucen må ikke koge nu. Kog bønnerne i letsaltet vand, de skal stadig være sprøde. Lad dem dryppe godt af og hæld saucen over.




Skær cuvetten i tynde skiver fra et hjørne. Steg dem hurtigt på hver side i lidt olie på en meget varm pande, og krydr med salt og kværnet peber. Hold dem varme under stanniol el. evt. i en varm ovn, tildækket.



Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar